MiniTD

MiniTD is een kleine TODO en project manager. De applicatie is ontwikkeld met de “GTD” (getting things done) methodologie in het achterhoofd en biedt daarvan een enigszins vereenvoudigde versie aan. Dit project is ontstaan als oefening voor het werken met WPF en het toepassen van het MVVM ontwerp patroon, en is nog steeds een “test ground” voor het uitproberen van nieuwe ontwikkelingen. Evenwel is het een volwaardige TODO manager, die ik zelf veel gebruik voor de planning – en uitstel, een belangrijke functie! – van mijn acties en projecten.

Functionaliteit

MiniTD biedt de volgende functionaliteiten:
  • Verzamelen en categoriseren van gedachten, acties en projecten
  • Verwerken, indelen en plannen van verzamelde taken
  • Overzicht van actuele taken (die voor vandaag zijn gepland)
  • Mogelijkheid taken te delegeren of uit te stellen, waarna ze op de aangegeven datum terug komen op de actuele lijst
  • De software is open source beschikbaar onder de MIT licentie.

Download

Via de link op deze pagina kan de setup voor MiniTD worden gedownload. Het setup programma is inmiddels voorzien van een simpele interface, waarin de plek voor de installatie gekozen kan worden (stand 14 dec. 2017).

Werkwijze / handleiding

Voor wie bekend is met de “GTD” manier van TODO management, zal de opbouw van de applicatie bekend voorkomen. In de kern is het doel van de werkwijze dat alle TODO punten worden opgeschreven, zodat het niet meer hoeft te worden onthouden, en dat dus geen energie en concentratie meer kost. MiniTD heeft daartoe een soort “inbox”, waar taken kunnen worden verzameld, om ze later te verwerken en in te delen. Hieronder volgt een korte toelichting van de beoogde werkwijze:
  1. Voordat taken en gedachten verzameld kunnen worden, moet tenminste 1 onderwerp worden aangemaakt. Dit kan in het tabblad “Topics”.
  2. In het tabblad “Gather” kunnen nu alle gedachten en taken worden verzameld. De ordegrootte, duur of belangrijkheid speelt bij het verzamelen geen rol: belangrijk is dat alles wat anders onthouden moet worden, op de lijst komt te staan. Wanneer in dit tabblad een taak wordt geselecteerd kunnen evt. notities worden toegevoegd. Merk op: het invoerveld voor notities accepteert “Enter”. Om een notitie af te sluiten: maak gebruik van de “Tab” toets.
  3. In het tabblad “Process” komen nu alle verzamelde taken nogmaals voorbij. Ze worden nu ingedeeld in bestaande of nieuwe projecten. Tevens kan de status worden aangegeven, en desgewenst het beoogde resultaat. Merk op: de knop “Process” rechts onderin komt beschikbaar zodra een project uit de lijst is geselecteerd, of een nieuwe projectnaam is ingevoerd
  4. Het tabblad “Projects” geeft een overzicht van de actuele taken, en van de lopende projecten. Taken kunnen in de boomstructuur worden versleept. Met een rechtermuisklik kunnen desgewenst projecten en/of taken worden toegevoegd.
  5. Het tabblad “Planning” geeft een overzicht van alle taken in de tijd. Vanaf versie 1.1.0 kunnen hier taken worden versleept (klikken en slepen) om ze te verplaatsen naar een andere datum. Op die datum moet al wel een andere taak zijn ingepland; verplaatsen naar een datum zonder taken kan middels instellen van de nieuwe datum in de kolom ‘Due’.

Screenshots

Screenshots van de huidige versie:

Verwerken van verzamelde taken

Verwerken van verzamelde taken

Verwerken van verzamelde taken

Verwerken van verzamelde taken

13-06-2018, 4:36